• Specialvarer

    Gyldensteen Specialvarer

GYLDENSTEEN TRADING - Peter Alexander Bernstorff - 27 20 77 02 - peter@gyldensteentrading.com

specialvarer

Æbler fra Gyldensteen Gods

Dyrkning af æbler menes at være kommet til Danmark med vikingerne. Frem til 1970´erne var Danmark nærmest selvforsynende med æbler, men konkurrencen fra specielt Sydeuropa har gjort, at der i dag ikke er mange æbleplantager tilbage i Danmark. 

Gyldensteen Gods ligger imidlertid ideelt i forhold til dyrkning af æbler. Det milde og kystnære klima gør, at æblerne her udvikler en meget fin balance mellem syre og sødme.  I 2001 valgte vi derfor at etablere vores egen æbleplantage. I dag dyrker vi 7 forskellige æblesorter,  heriblandt det klassiske danske Gråsten og Ingrid æbler. Vi mener det er vigtigt at bevare de gamle sorter, og så smager de bare rigtigt godt!

specialvarer

Gourmet lækkerier med udgangspunkt i egne råvarer

Gyldensteen Gods ligger på Nordfyn, naturskønt tæt på hav, skov og eng.  Det milde kystnære klima tæt på Kattegat giver optimale forhold for produktion af frugt og grønt.

Siden 1974 har vi dyrket spiseløg på Gyldensteen. Gennem de seneste år har vi opbygget en stor produktion af græskar. Gyldensteen er en af Nordeuropas største udbydere af løg og græskar.

På vore marker dyrker vi også forskellige kornafgrøder. I 2001 anlagde vi vores egen æbleplantage, hvor vi i dag dyrker 7 forskellige æblesorter.

I 2007 lavede vi første gang most af vore egne æbler. Siden har vi løbende udvidet vores sortiment af unikke produkter og specialiteter.   

specialvarer

Smagsoplevelser fra plantagen

I 2007 begyndte vi at anvende vores æbler til fremstilling af koldpresset og u-filtreret æblemost. I dag omfatter vores sortiment flere varianter af æblemost og frugtdrikke samt alkoholfri æblecider, hvoraf nogle forhandles gennem dagligvarebutikker, andre gennem specialbutikker.

Alkoholfri æblecider. Koldpresset af håndplukkede Gråstenæbler

Æblecider med en frisk, velafbalanceret frugtig smag af Gråstenæbler. Vi har valgt Gråstenæblet dels for dets helt særlige, friske, smag, og dels fordi vi synes det er vigtigt at holde de gamle danske sorter i live. 

En festlig, forfriskende og mousserende frugtdrik- perfekt at servere til Brunch, en let frokost eller som velkomstdrik.

Alkoholfri ( o,2% Alc.)

Æblecideren er produceret i Sverige for Gyldensteen Gods efter svensk opskrift.  Sælges i 2 størrelser:

1) Flaske: 33 cl. Kolli: 20 x 33 cl.

2) Flaske 75 cl. Kolli 6 x 75 cl. 

specialvarer

Smagsoplevelser fra plantagen

Koldpresset most af håndplukkede æbler

Den klassiske æblemost fra Gyldensteen med en mild og fin smag af udvalgte efterårsæbler. 

Kan købes i 3 størrelser:

1) Flaske 25 cl Kolli 28 x 25 cl.

2) Flaske 75 cl Kolli 12 x 75 cl og

3) 5 l BIB. 

Koldpresset æblemost med solbærsaft

Dejlig frugtdrik med en fyldig smag. En solbærsaft blandes typisk med vand og sukker da solbær i sig selv har en stærk og lidt sur smag. Her er den rene solbærsaft blandet med vores klassiske æblemost, hvilket giver en frugtdrik med en naturlig og velafbalanceret sødme. 

Kan købes som: Flaske:  75 cl, Kolli: 12 x 75 cl.

Gyldensteen Æble - hyldeblomst frugtdrik

Hyldeblomstekstrakt blandet med vores klassiske koldpressede æblemost hvilket giver en dejlig afrundet frugtdrik med en frisk og sommerlig smag.

Kan købes som:  Flaske: 75 cl, Kolli 12 x 75 cl.

specialvarer

Honning fra Gyldensteen Gods

Lys, mild og cremet blomsterhonning fra bistader placeret i Gyldensteens æbleplantage.

Sælges i 2 størrelser: 

1) Glas 125 g. Kolli 12 x 125 g

2) Glas 250 g. Kolli 6 x 250 g

specialvarer

Æblebrændevin fra Gyldensteen Gods

Brændevin med en blød, fyldig smag og en velbevaret duft af æbler og egetræ. Brændt af brændevinsbrænder Karsten Kjer Michaelsen på det Sydfynske mikrodestilleri Aqua Vitae.

Den eksklusive brændevin er fremstillet af udvalgte håndplukkede æbler fra Gyldensteen hvorefter brændevinen har lagret mindst 3 måneder på egetræsfade med små egestykker fra Gyldensteen skove. Alkohol 40% Vol.

Brændevinen sælges i nummererede flasker gennem specialhandlen.  

Flaske: 35 cl. Kolli: 6 x 75 cl.

GYLDENSTEEN TRADING - Peter Alexander Bernstorff - 27 20 77 02 - peter@gyldensteentrading.com

Gyldensteen Trading | Peter Alexander Bernstorff
+45 27 20 77 02 | peter@gyldensteentrading.com

Medier

Gyldensteen Gods | Gyldensteensvej 101 DK 5400 Bogense
+45 6481 1058 gyldensteen@gyldensteen.dk